Hjalp tack!

Tips pa hur man overlever nar ens partner forsoker sluta roka mottages tacksamt! Grinigare tjurskalle har jag nog aldrig stott pa, och jag kanner hur mitt talamod sakta rinner ut i takt med att John klagar och suckar mer och mer. Risken finns att jag klappar till honom i skallen med en sack potatis snart om jag inte kommer pa nagot satt att muntra upp honom (och mig!).

For ovrigt sa fick jag mitt studielan idag, och det kliar i spenderarfingrarna. "Maste" kopa traningsklader (har ju lovat mig sjalv att ta tag i det dar en gang for alla nu nar jag faktiskt hittat nagot jag tycker ar roligt), utebur till illrarna och massa nya fina klader... Och skor, och varfor inte en TV nar jag anda ar i gasen liksom?
Men jag ska halla mig i skinnet. Iaf en vecka till.

The morning after...

Det blev sent igar, och John och pappa havde i sig fin whiskey som om det vore hallonsoda. Det dansades, sjongs och ramlades runt och det lades en pizza i hacken. Klockan nio vackte mamma oss och informerade oss om att morfar var pa vag och skulle hamta upp oss sa att vi kunde aka pa bingo. En mycket fyllsjuk pojkvan satt svettandes i baksatet (han ar aksjuk redan i vanliga fall) de 20 minutrarna till Hedemora, och spenderade sedan tio minuter nar vi kom fram med att spy pa toaletten. Men vi tog oss igenom de 3 timmarna tillslut iaf, och jag fick med mig 300kr hem!


Fan heller

Jag hatar nar John och pappa sitter och spelar "Hey Jude" och "Let it be" pa repeat (Beatles for er som inte vet). Kanske varldens samsta latar nagonsin. Varfor spelar de inte inte Boston's "Amanda" eller Roxy Music's "Avalon" istallet?

Morfar

Jag maste erkanna att jag alskar nar morfar kommer over och pratar med John. Det ar sa roligt att lyssna pa nar de forsoker kommunicera, morfar pa finlandssvenska, och John pa engelska.

For ovrigt sa lever jag an! Fyllde ar i tisdags gjorde jag ocksa. Grattis till mig haha.

Svenne-snack

Ni som kommer pa fredag skulle i dagslaget kunna halla en ca 6 meningar lang konversation med John pa svenska. Vi satsar pa att vara uppe i 10 meningar pa fredag. Tyvarr ar samtalsamnena begransade till mat, ol och hur vacker jag ar.

Fem myror ar fler an fyra elefanter

Efter att ha spenderat en hel timme i bilen med att lara John svenska (inkluderat Mors lilla Olle) sa har familjen enats om att en intensivkurs behovs. Sa nu har vi rotat fram Fem myror ar fler an fyra elefanter, min Barnkammarboken samt alla barnbocker i hushallet. Skulle kanske ha kopt en flaska vodka ocksa.

Roligt liksom

Det ar ju alltid lika kul att behova vara den som loser brak, nar man har bade pojkvan och bror som borde skydda en. Men de forsokte ju iaf ;)

Vilket aventyr!

John och jag bestamde oss for att ta en flaska vin med oss och cykla ut pa landet och kolla pa stjarnorna. Vi satt i en halvtimme och drack vin och kollade pa satelliter, lyssnade pa vargarna och filosoferade over livet. Tills en bil kom. Och korde sakta, sakta forbi.. Och stannade. Och korde tillbaka. Och stannade igen. Och vi sprang som radda harar in i skogen och la oss bakom en javla gran. Och bildorren oppnades och jag trodde att min sista stund var kommen. Skrackscenarion med psykotiska motorsagsman i hockeymasker, galna valdtacktsman och laskiga sexslaverikvinnor - men det visade sig bara att det var en tant som trodde att vi var ranare (som satt vid vagkanten och tittade pa stjarnorna och drack vin).

Sen skulle vi cykla hem. Och John cyklar pa som en bladare (observera att han fortfarande har handen i gips och nyss fatt stygnen borttagna). Dessutom cyklar han pa vanster sida av vagen, sa jag sager at honom att han maste cykla pa hoger. Och sa gor han en rejal svang at hoger - rakt ner i ett dike och vidare in i en hasthage.

Nu ar vi hemma iaf, och vi ar bada vid liv - an sa lange :)

(Bilden ar ifran tidigare i veckan och alltsa inte ifran varat nattliga aventyr)

Konkurrens

John och mamma gar ihop som ler och langhalm. De sitter och dricker kaffe och pratar och pratar och pratar och pratar och pratar. Och han hjalper till att laga mat, stada och rensa grusgangen.
John och morfar har nagot speciellt band de ocksa, for trots att de inte alls pratar varandras sprak sa verkar de forsta varandra. Morfar kom tidigare idag och gav sin gamla skinjacka (som han inte ens erbjudit pappa) till John ocksa.
Och Micke forsoker lara honom allt om svampar och lingon och den svenska skogen.

Och jag maste erkanna att jag fan kanner mig lite utanfor.



Jag gar och fiskar

Jajamensan, nu har vi minsann varit ute och fiskat! John 'got hooked' (ha - ha) pa en gang, men trots ihardigt kastande med spot sa fick han ingen fisk. Jag fick daremot lana spot i 5 minuter medans han rokte en cigg och drog upp en abborre :)




Livsviktigt

Nagon som kan losenordet till level 26 pa The Level Game? Alkoholen sinar sakta men sakert for mig och John och vi kommer ingen vart..

I ovrigt sa har jag en mygga pa tan och en pojkvan med nya fina bandage.

Telefonhelvetet

Telefonen ar for ovrigt stendod. Facebook eller mail ar det som galler, ok? :)

Egen-tid

Sitter just nu och njuter av lite egen-tid framfor datorn. John sover och jag gar igenom de 234 inlaggen jag har att lasa genom bloglovin. Skont.

Annars sa hander inte mycket.Vi njuter av lata dagar och John har helt foralskat sig i Sverige. Blir nog till att flytta hit nasta ar om allt gar enligt planerna. Planerna innebar fixa uni, flytta till Stockholm eller Goteborg och starta upp varat egna foretag. Vi ar rorande overrens om vad vi vill gora, sa det ska nog inte vara nagra problem med det :)

Imorrn bar det av till vardcentralen for att ta bort stygnen pa Johns finger ocksa. Hoppas verkligen att det inte ar infekterat och att det laker som det ska :)

Jag lever!

Men det ar knappt. Blev alldeles for mycket vodka i hammocken igar kvall haha. Men nu ar han har iaf, och allt ar precis sa bra som det ska vara :)

Adjo!

Idag aker jag till Stockholm och moter upp med John. Ingen blogg forrens pa lordag alltsa! Men jag tror nog att ni klarar er :)

Braziliansk vaxning

Har du svart att sova? Hjalpte det inte att sla en stekpanna i huvudet?
Da kan du ju alltid prova pa att gora en braziliansk vaxning pa dig sjalv - med pincett!
Jag paborjade projektet, men gav upp nar jag borjade kanna mig svimfardig.
Folk som inte vill veta en massa om mitt konshar kan ju hoppa over att lasa att jag iaf lyckades med att bli harlos till halften. Det ser lite roligt ut maste jag erkanna.

Den svenska sjukvarden

Nu har jag spenderat precis hela dagen med att ringa landstinget, vardcentralen, mailat forsakringskassan och fraga varenda skoterska jag kanner hur det egentligen fungerar med den svenska sjukvarden om man ar utlanning.

John har bestamt sig for att han ska chansa och komma hit trots kapad sena, och da behover han ju nagon som kan ta av hans stygn och ge honom en ny skena. Och inte en javel i det svenska sjukvardssystemet verkar veta vad de ska gora nar det kommer en engelsman som vill ha vard.
Forst skulle jag ringa vardcentralen, men da skulle det kosta allt mellan 483kr och 1592kr att gora det pa honom.
Sen skulle jag ringa forsakringskassan och hora hur han skulle gora med sitt blaa EU-kort.
Sen blev jag hanvisad till ortopedkliniken i Falun, och det skulle ga pa uppemot 12.000kr.
Efter det blev jag hanvisad till akuten har i stan istallet, och da drog priset ner till 5438kr.
De i sin tur tyckte att jag kunde ju lika garna ringa vardcentralen igen. Och dar pratade jag antligen med en vettig manniska! 80kr skulle han fa betala for att komma till henne och hon skulle fixa allt at honom. Hon sag ingen anledning till att han skulle betala mer oss svenskar for nagot sa standard, och blev det strul med landstinget sa skulle hon fixa det at oss.
Jag tackar Gud och alla hans lakejer for forstaende vardpersonal!

Sa nu javlar! Imorrn ar han ar!

Ovningskorning

Idag skulle lillebror ovningskora, och jag foljde snallt med for att ge lite extra coachning i form av
- Gasa for fan!
- Ska'ru kora pa vanster sida hela tiden eller?
- Vaxla! Blinka vanster! Gasa lite mer! Inte sa mycket! Lagg ur blinkersen! Blinka ut! UT SA JAG! Va fan svang da!
- Och sa maste du ju for fan bromsa! Men inte 25 meter innan du kommer till korsningen fattar du val!
- SLADDA!
- Och sa en U-svang!

Jag kallar det nodvandig distraktionstraning. Och efter denna ovningen sa ar bade jag och mamma rorande overrens om att han inte far ha sina kompisar i bilen nar (om) han far korkort, far da kor han fan ihjal sig. De skulle sitta och skrika som en bunt babianer i baksatet, och Anton skulle forsoka havda sig och kora ihjal dem allihopa.

Tävling!

Jojominsann, nu hade jag tankt att vara med i min allra forsta tavling :)
Det ar hos Shoppingandfashion.se som man kan vinna en dator! Oooh sa bra den skulle vara att stoppa ner i vaskan och ta med sig till universitetet om dagarna! Och sa skulle ju John kunna lana den nar jag aker hem till Sverige sa att vi kan prata via msn. Han jar ju ingen dator namligen och det blir valdigt dyrt att ringa mellan Sverige och England!

Sa ma baste kvinna/man vinna! :)

RSS 2.0