Besvikelse

Gardagen bjod pa en hel del besvikelse... Vi hade tva visningar inplanerade, Coogan Close klockan 10 och Regent Street klockan 10.30. Tio over tio sa hade vara letting agent fortfarande inte dykt upp, och vi ringde kontoret. Da stod hon vid det andra huset och vantade pa oss! Men hon kastade in sig i bilen och korde upp till oss da vi promenerade dit och det skulle ta oss minst en halvtimme att ta oss mellan husen. Nar hon kom fram tittade hon pa oss och fragade om vi var studenter - ja, svarade vi saklart. Da rynkade hon pa pannan och sa att huset ar inte lampligt for studenter, och foste oss mot bilen for att kolla pa det andra huset. Vi fick alltsa inte ens titta pa det.

Nar vi kom till Regent street hade vi hoga forhoppningar. Bilderna i annonsen visade ett ljust och luftigt tvavaningshus, med frasha mattor och nytt kok. Det blev snabbt klart att huset sakert inte varit bebott pa iaf nagra ar. Ograset i tradgarden var meterhogt och fonstren var fulla i spindelnat. Ett helt ok hus om man fixar upp det, men ja.. har vi verkligen lust och ork och pengar till det? Vi ville ju bara ha ett hus att flytta in i omgaende. Dessutom sa ar landladyn i armen, och befinner sig just nu i Afganistan. Det kanns ju javligt betryggande om man skulle behova fa tag pa henne liksom.

Nedstamda gick vi till en ny letting agent och fragade om de hade nagra lagenheter att hyra ut. Jojomensan, det hade dem! Visning samma eftermiddag och vi troppade dit glada i hagen. Lagenheten var ljus, helt nyrenoverad, frash, mitt i stan och i alldeles perfekt storlek! Vi troppade glatt tillbaka till kontoret for att lagga in en ansokan, men fick till svar att eftersom vi inte var gifta sa var vi tvugna att ansoka separat - till en kostnad av £50 var! Darefter skulle vi bada ha en garanteur (vilket i mitt fall ar omojligt da mina foraldrar ar i Sverige). Och referenser - vilket ar omojligt for bada da vara hyresvardar vagrar att ge ut sadana "av principskal". Dessutom var det redan 4 spekulanter pa lagenheten, och en av killarna bor redan i en annan av deras lagenheter, sa det ar val ratt troligt att han far den. Sa vi lamnade ine ens in ansokan, for det kandes ratt onodligt att betala £50 for nagot vi inte ens skulle fa.

Blargh!!

Kommentarer
Postat av: Emelie

Men vilket jävla sneknullat system!!!!!!!!!

2009-09-10 @ 13:12:37
URL: http://emelievanamnet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0